Hälsning från Mariehamns demokratiska kvinnor

av Ny Tid

Mellan 1944 och 1990 var Ny Tid organet för DFFF, i praktiken Finlands kommunistiska parti. Stora delar av tidningen var under många årtionden fyllda av rapporter och redogörelser från partiets olika lokalavdelningar och sektioner. Dessa rapporter kunde vara mer eller mindre angelägna, som framgår av denna hälsning från Åland.

Ingress och digitalisering 19.5.2017.

Mariehamns Demokratiska Kvinnosektion samlades till sitt sedvanliga symöte den 14 november hos Ingeborg på Ytternås. Rauha började med att läsa ett brev som hon hade fått från Demokratiska Kvinnoförbundet i H:fors, vari redogjordes för att vi har fått en svensk verksamhetsledare. Vi här på Åland får hälsa Aili Backlund hjärtligt välkommen och önska. henne framgång i det krävande arbete som hon kommer att ha. En önskan har vi här, och det är att vi någon gång skulle få besök av Aili hit till Åland.

Vid vårt symöte hade vi en kär gäst nämligen författarinnan Helle Hellberg. Hon läste en av sina egna dikter ”Gesällsängen” med en sådan inlevelse att man tyckte sig se den gamla skomakaren. Kvällens diskussion rörde sig mest om programmet, till julfesten som i är skall hållas den 30.12. Vanligen har vi firat julfesten i samband med nyårsvakan men i år blir det inte så. Sedan vi druckit kaffe och Lempi inkasserat medlemsavgifter fortsatte diskussionen om litteratur m.m. Nästa möte blir hos Ingrid i Dalkarby den 28 november. Vi är alla mycket glada att få samlas hos henne, fast hon inte hinner komma med till våra möten år hon villig att ta kontakt med oss nek diskutera dagsaktuella frågar.

En kamratlig hälsning till alla folkdemokratiska kvinnor!

I.L.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.