Poddpremiär – Finland100 & dammenbrister

av Ny Tid

Ny Tids utgivarförening Tigern rf har gjort en ny inmutning genom att ge sig in i podcastvärlden. Tigerpodden fick premiär i dag, och ska bli en återkommande företeelse varannan vecka.

I den första Tigerpodden tar sig poddvärdarna an två aktuella hashtaggar: #dammenbrister och #Finland100. ”Äntligen!” är det samlade omdömet om #metoo-kampanjen som svept som en flodvåg över världen, ”det bästa som hänt sen … ja, jag vet inte när”, säger skådespelaren och studeranden Marika Parkkomäki. Ny Tids redaktionssekreterare påminner också om en incident för flera år sedan, som hade kunnat bli starten på en dammenbrister-kampanj, involverande Sanna Tahvanainen och Pär Stenbäck.

Alla fyra poddvärdar är urleda på hela Finland 100-firandet med all den krystade nationalism och kommersialism som det ger upphov till. Författaren Hannele Mikaela Taivassalo säger att hon endast använt hashtaggen #Suomi100 i ironiskt syfte. Parkkomäki har hittat en #Suomi100-likkista gjort av finskt virke och med blå sidendraperad insida, som säljs för  2017 euro. Kommunalarbetaren Jan Rundt föreslår att hela projektet kunde begravas i den.

Hör podden härunder (vi beklagar den dåliga ljudkvaliteten, poddstudions teknik valde just denna dag att inte samarbeta, så det blev inspelning med liten handinspelare):

Tigerpodden behandlar kultur, samhälle och aktualiteter ur ett rödgrönt, radikalt perspektiv. De återkommande poddvärdarna Floman, Parkkomäki, Rundt och Taivassalo diskuterar samhälle, politik, kultur eller vad som helst annat som faller dem in, tillsammans med gäster och andra tigrar. Podden spelas huvudsakligen in i poddstudion i Ny Tids bakrum på Kabelfabriken i Helsingfors. Ansvarig utgivare och producent är Ny Tids chefredaktör och Tigerns verksamhetsledare Janne Wass. Tekniken sköts av Jeppe Karlsson.

Missa aldrig en ny Tigerpodd! Gå in och gilla Tigern på Facebook, Youtube och Soundcloud! Följ också med nyheterna på Tigerns webbsida!

Red

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.