Bildkonstnär Magdalena Åberg började läsa Ny Tid som
journalistikstuderande i början av 90-talet. Hon har varit prenumerant sedan dess, och stöder Ny Tid som aktieinnehavare.

Magdalena Åberg berättar så här om sin relation till Ny Tid:

– Hemma brukar vi samtala ganska direkt kring något vi läst om i Ny Tid, men det händer också mer indirekt när jag samtalar med vänner kring samhällsfrågor att jag nästan utan att jag märker det använder mig av insikter jag fått via läsningen.

– Långa artiklar om ekonomisk politik sparar jag ofta för att läsa senare men tyvärr blir det inte alltid av. Jag är ändå glad över att de finns, för det är få tidningar som ger en så omfattande bakgrund till nyhetsflödet och jag önskar att jag skulle ha läst dem alla. Det jag läser direkt är filosofiska texter och konstkritik, samt de flesta kolumner.

Tycker du att riksdagsvalet och aktuella samhälleliga frågeställningar får tillräckligt med utrymme i Ny Tid?

– Jo, rätt långt, fast som bildkonstnär vill jag passa på att säga att också bildkonsten kan ses som en del av de aktuella samhälleliga frågeställningarna. Jag önskar förstås själv att bildkonsten kunde få mera plats i medierna överlag, inte bara korta lösryckta recensioner. Ny Tid brukar mera än många andra lyfta fram samhälleliga aspekter i bildkonstrecensionerna, men de förekommer ändå lite slumpmässigt, jag vet inte om det finns någon linje. Bildkonstkritik kunde integreras mer med samhällsanalysen på samma sätt som till exempel litteraturen, säger Åberg.

Tigertext Ab:s aktieemission pågår till den 29 april. Aktier säljs till gamla aktieinnahvare och nya är också välkomna!

Mejla [email protected] för detaljerad information!

text&foto: Sunniva Ekbom

 

1 kommentar

tapio tukiainen 5 april, 2011 - 18:48

Visst fanns det i min ungdom tidningen Ny Tid men när det då blev under taistioiternas tid bara Enhet, Tiedonantaja och sen mycket DIAMAT. Nu har världen förändrats; Sovjet har fallit och hela den gamla världen har förändrats, bara Kina tycks mera vara en blivande maktfaktor i världen.
Då på 60-, 70- och början 80-talet diskuterade man mycket om världsekonomi, filosofiska frågor, konst m.m. Vietnamkriget var då ett aktuellt tema och det satte sin prägel på den tidens nyheter och fick hela världen att ta ställning till.
Men nu lever vi i annorlunda omstädigheter på vårt Tellus.

Reply

Lämna en kommentar