Mio Lindman är Ny Tids nya redaktionssekreterare

av Lisa Gemmel

Det är en trogen läsare som är Ny Tids nya redaktionssekreterare. Mio Lindman började prenumerera på tidningen redan i tonåren, då ett intresse för samhällsfrågor och den politiska vänstern väcktes. Åbobon Lindman är ett välkänt namn för Ny Tid-läsarna då hen har varit en återkommande skribent de senaste åren.

Vad har du gjort innan Ny Tid?

– Jag har doktorerat i filosofi med en avhandling om arbetskritik. Efter det har jag frilansat och varit chefredaktör för vetenskapstidskriften Ikaros.

På plats ser Lindman fram emot att själv få skriva om till exempel arbete och arbetarrörelse, film och feminism. Lindman tycker det är viktigt att ge nytt syre till befintliga diskussioner och att texterna i Ny Tid gärna får belysa ekonomi, samhälle, institutioner, klimatkris och kultur ur mindre nötta vinklar.

Mio Lindman ser fram emot att få börja på sitt nya jobb och samarbeta med kloka skribenter.

– Jag vill vara med och upprätthålla en vaken och fördomsfri kulturbevakning och tycker också det är viktigt att marginalkulturen får vara med. En annan grej jag bryr mig om är att tidskriften följer med spännande saker som händer på kulturfronten runtom i landet.

För Lindman har Ny Tid alltid varit en påminnelse om att det finns en värld som är mycket, mycket större än Svenskfinland.

– En sån påminnelse behövs fortsättningsvis, tror jag. Ny Tid är än idag ett unikt inslag i det finlandssvenska kultur- och samhällslivet genom sin analytiska vänsterprägel och tidskriftens internationalistiska hållning.

Ny Tid hälsar Mio Lindman varmt välkommen till redaktionen!

Lindman inleder arbetet på Ny Tid 20.7, och fram till dess är Ny Tids redaktion på semester.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.