Testa en tidskrift denna vecka – gratis!

av Ny Tid

Det finns närmare hundra tidskrifter i Svenskfinland. Kampanjen #testaentidskrift erbjuder dig under tiden 30.3- 5.4 möjlighet att beställa ett provexemplar av en tidskrift – helt gratis. Det är till exempel ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med pappersversionen av Ny Tid.

– På sajten hittar man de flesta tidskrifter som kommer ut på svenska i Finland. Många tidskrifter kan läsas på nätet och det lönar sig att besöka sajten och bekanta sig med det digra utbudet. De finlandssvenska tidskrifternas betydelse för kulturen, föreningslivet och den finlandssvenska identiteten är ovärderlig, säger Mari Pennanen, verksamhetsledare på Förbundsarenan. 

Målet för kampanjen #testaentidskrift är att lyfta fram tidskrifterna och väcka intresse kring det breda utbudet av tidskrifter. 

– Tidskrifterna bidrar till att det finns en bredd i det finlandssvenska mediefältet när dagstidningar lagts ner, slagits ihop och utkommer mer sällan. I tider av internetmedia och en kultur av snabb klickjakt så ger tidskrifterna tillåtelse till det långa textformatet och en grundlighet och analys som annars kan saknas i nyhetsmedierna, säger Janne Wass, chefredaktör på Ny Tid

Han poängterar också att Svenskfinland är en folkgrupp och en kultursfär som inte lyfts fram på det egna språket om vi inte själva gör det. Här har tidskrifterna en otroligt viktig roll och tidskrifterna behöver läsare. 

Daniela Andersson, chefredaktör på SOS Aktuellt, lyfter fram pappersformatet som är många tidskrifters trumfkort. Samtidigt är det viktigt att också tänka på tillgänglighet. För att nå hela sin målgrupp utkommer SOS Aktuellt i många format. Daniela lyfter fram en fördom hon ofta stöter på, att många avskräcks när de inser att SOS Aktuellt handlar om personer med funktionshinder. 

– Innehållet i SOS Aktuellt är jättebrett och det lönar sig att bekanta sig med tidningen. Testa något nytt – testa en tidskrift, säger Daniela. 

tidskrift.fi kan du bekanta dig med de finlandssvenska tidskrifterna och under tiden 30.3-5.4 beställa provexemplar av en tidskrift. Nu är 38 tidskrifter med i kampanjen #testaentidskrift och är tillsammans beredda att skicka ut närmare 3000 provexemplar av tidskrifter till intresserade. Du kan alltså testa på en tidskrift, som kommer hem i din postlåda så fort tidskrifternas redaktioner i undantagstillståndet har möjlighet att posta provexemplaren.

tidskrift.fi:s verksamhet drivs av Förbundsarenan och finansieras av Konstsamfundet.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.