Etikettarkiv: Vivan Storlund

Inspirerande skiss för en ny världsordning

Ross Jacksons sätt att kombinera Occupy-rörelsens gräsrotsaktivism med mänskliga rättigheter och ekologisk hållbarhet i en ny Gaia-världsordning erbjuder en inspirerande vision, skriver forskaren Vivan Storlund i sin recension.

Vi lever i en märklig tid – i en tid full av möjligheter, men utan att riktigt lyckas få ihop det. Trots ett sekel av demokrati låter vi oss hanteras hur som helst av ansvarslösa finansmänniskor och politiker som backar upp dem – 1 procent, i stället för oss 99 procent.

Fortsätt läsa Inspirerande skiss för en ny världsordning

Hur skapar man arbetstillfällen?

Idag finns det ett stort behov av att uppdatera synen på arbetet, så att det bättre motsvarar de mångfacetterade former som arbetet har i dagens informations- och kommunikationssamhälle. Problemet i ett nötskal är att modellen för arbetet är industrin och formen en fast anställning på heltid. Det är en schablon som alla tänkbara former av arbete skall passa in på. Passar de inte in leder det ofta till att arbetet i praktiken kan bli osynligt och den som utför arbetet kan försättas i Kafka-liknande situationer.

Fortsätt läsa Hur skapar man arbetstillfällen?